HUMU-KLUBI
Tou18 2024
Takaisin / Back
Humu-klubi #91 – Teini-Pää, Ite Eerola

Heinäkuun ensimmäisellä Humu-klubilla Kuopioon saapuvat pöhköpopin sanansaattaja Teini-Pää sekä silottelematonta pop-folkia esittävä Ite Eerola. Teini-Pään musiikissa koukuttavat popmelodiat yhdistyvät amerikkalaisten autotallien perukoilla rämistelevien bändien tee-se-itse -estetiikkaan. Ite Eerola tunnetaan kyvystä sanoittaa ja tulkita ihmisyyttä ja sen kiemuroita vaivattoman tarkkanäköisesti ja aseistariisuvan rehellisesti.

Pannuhuone Gust. Raninin katetulla terassilla
Pe 12.7.2024
Showtime 20.00
Liput ennakkoon 12,5€ (sisältää palvelumaksun 2,5€)
Liput ovelta 15€
Ennakkomyynti

TEINI-PÄÄ

Teini-Pään koukuttava tyylitaju kaahailee kepeästi aina mukaansa tempaavien railakkaiden rallien kautta harmonisen mollivoittoisen kaihoisaan poljentoon. Kaiken liimana toimii vaivattomuus ja vaaleanpunaisen purukumin lailla tarttuvat melodiat. Teini-Pää on ihanaa kesäöiden musiikkia, jonka popin ja nössöpunkin aineksin maustettu kujertelu etenee säröisten kitaraliidien saattelemana kertakaikkisen hurmaavasti – Teini-Pää on taivaallista kimaltelua!

Bändin debyyttialbumi ”Maailma kyllä odottaa” ilmestyi vuonna 2022 ja toinen albumi ”Sata syytä aloittaa” viime vuonna. Molemmat albumit keräsivät hurjan määrän positiivisia arvioita ja bändi oli ehdolla Emma Gaalassa Kriitikoiden valinta -kategoriassa. Kuluvan vuoden maaliskuussa Teini-pää julkaisi ”Mietin minne meet” -EP:n suomalaisen Soit Se Silti ja yhdysvaltalaisen Vague Absolutes -levy-yhtiöiden kautta. Bändi teki tänä keväänä myös ensimmäiset keikkansa rapakon takana.

ITE EEROLA

Ite Eerola on mysteeridynamo, hellä ihminen ja köllöttelyn sanansaattaja. Kolmessa päivässä tehdyt levyt, sanotuksien lempeyttä ja armoa liputtava aitous ja koskettavat kitaramelodiat vievät kuulijan junaan, jonka määränpää on tuntematon - niin artistille, kuin kuulijallekin. Suurta kiitosta keränneen "On tullu mietittyä kuolemaa ja semmosta" -kokopitkän lisäksi Eerola on kahden vuoden sisään ehtinyt julkaista kolme Kolmen päivän levyä sekä anteeksipyytelemättömästi pehmoilevan ”Söpöily” -EP:n. Artistin uusin single ”Mulla on sulle jotain” ilmestyi 8. toukokuuta 2024.

INFO

Tapahtumassa on nollatoleranssi kaikenlaiselle häirinnälle ja syrjinnälle. Tila ei ole esteetön: Terassille pääsy vaati muutaman portaan nousun eikä wc ole pyörätuoliystävällinen.
Humu-klubi

© Humu-klubi, 2024
  • Humu-klubi
    Juhani Ahon katu 10
    70500 Kuopio
  • humuklubi (at) gmail.com
Seuraa

Faceboon